Er der en borger til stede?
– Dine data – din sundhed! Borgerskabte data og hvad så?
Kan du have tillid til, at de data, du dagligt genererer gennem dine forskellige devices, bliver brugt til at forbedre din sundhed?
I sidste ende handler det om borgerne. Om os. Det er vores data, det handler om. Men har vi personligt, sundheds- og samfundsmæssigt råd til ikke at udnytte den data, vi dagligt genererer? Nok ikke, men for at skabe de bedste forudsætninger for at udnytte de borgerskabte data til værdiskabende sundhedsløsninger kræver det, at der skabes tillid. Tillid til sundhedsløsningerne og tillid til, at vores data anvendes til vores fælles bedste.
Så er der en borger til stede, som vil være med til sammen med vores keynotes, virksomheder og debattører at gøre os klogere på, hvad der skal til for at skabe tillid til anvendelsen af vores borgerskabte data? Alle borgere er velkomne!
Hvordan bliver vi i det hele taget bedre til at anvende borgerskabte data til udviklingen af sundhedsløsninger, der kan forbedre vores sundhed – uden at miste fokus på de etiske, teknologiske, juridiske og samfundsmæssige aspekter og værdier? Hvordan kan god kommunikation og transparens i teknologiudviklingen understøtte tilliden?
Nationalt Netværk om Borgerskabte Data inviterer til en konferencedag med masser af spændende ekspertoplæg, inspirerende workshop, netværk og tankevækkende debat om noget af det vigtigste i vores sundhedsvæsen: TILLID.
Program
(Opdateres)
9.30 – 9.35 Velkommen
v/ Nationalt Netværk og Borgerskabte Data
9.35 – 9.50 Data for Care – En datainfrastruktur for kronikere
v/ Annemette Brock, Data for Good Foundation
DATA for GOOD er leder af et internationalt konsortium som samarbejder med 3 europæiske regioner om udvikling af en datainfrastruktur til og for kronikere. Målet er at kronikerne bliver mere selvhjulpne samtidig med at samarbejdet med sundhedsprofessionelle og nære relationer styrkes gennem aktiv, ansvarlig og etisk datadeling.
9.50 – 10.05 WearIT – Netværk med fokus på anvendelse af wearables i klinisk praksis
v/ Marc Heimann, IT-arkitekt, Center for IT og Medicoteknik, Region Hovedstaden og Peter Böhm, chefbioanalytiker, Rigshospitalet
Kan borgerskabte data indgå i diagnosticering og monitorering af patienter? Hvordan sikres relevant IT-understøttelse ved anvendelse af wearables i sundhedsvæsenet i forhold til kvalitetssikring og nytænkning?
10.05-10.20 Det må baseres på tillid – Et borgerperspektiv på brugen af data
v/ Tobias Bøggild-Damkvist, patientambassadør og direktør, Type1.DK – Tænketank for Diabetes
“Kontrol er godt, men tillid er billigere” skrev professor i Statskundskab Gert Tinggaard Pedersen, da han i 2013 skulle forklare de skandinaviske landes rigdom. Hypotesen om tillid kan også være en nøgle til at forstå, hvad der skal til for at vi kan drage nytte af vores borgerskabte sundhedsdata. For tillid går begge veje som man siger. Hvordan får læger og sygeplejersker tillid til, at mine data er valide og meningsfulde, og hvordan kan jeg som borger, patient og pårørende have tillid til at data bliver brugt effektivt, og at de ikke misbruges?
10.20-10.40 Pitch-session
- Phase V – et tværsektorielt innovationsprojekt baseret på borgerskabte data
v/ Frederik Mølgaard Thayssen, Alexandra Instituttet - Telma, en national telemedicinsk løsning – data som grundlag for bedre sundhed
v/ Ria Høegh Kaffka, vicekontorchef, Region Nordjylland
Telma bygger bro mellem borgernes data og deres sundhed. Data bruges til at forudsige forværringer i helbredstilstanden og muliggør at klinikere kan handle hurtigere med rette behandling. Data giver et holistisk billede af borgeren, ved at integrere både fysiske målinger og svar fra de tests, der udføres. Data er derfor med til at skabe en forståelse og et tillidsbånd mellem borgeren og de klinikere, som borgeren er i kontakt med. Data kan bruges tværsektorielt og er relevant for kommune, region og praktiserende læge. - Monsenso, Optimering af behandlingsforløb med real-world data
v/ Thomas Lethenborg, CEO, Monsenso A/S
Monsenso har udviklet en digital sundhedsløsning til optimering af behandlingforløb og decentraliserede studier og vil præsentere projekteksempler fra Danmark og udlandet, hvor der gøres brug af real-world data skabt af borgerne selv i eget hjem. - Selfspace, App-baseret selvterapi
v/ Katrine Hermannsen, CEO, Selfspace
Med Selvspace tilbyder vi en app-baseret platform, der forebygger mental mistrivsel gennem skræddersyet digital psykologisk hjælp. Brugerens egne data spiller en central rolle i at forme den individuelle brugerrejse, hvilket forbedrer oplevelsen og gør det muligt for os at levere personlig og målrettet digital støtte.
10.40 – 10.50 Kaffepause
10.50 – 11.10 Speeddating mellem borgerne
11.10 – 11.30 Workshop og borgersamtaler
11.30 – 11.55 Debat – panel og borgere
11.55 – 12.00 Tak for nu