State of play for AI i sundhedsvæsenet

Hvor står arbejdet med AI-løsninger til sundhedsvæsenet lige nu? Hvilke erfaringer har vi gjort os, hvad er barriererne for at komme videre herfra og hvordan fjerner vi dem?

Til dette event inviterer RAIN og Danish Life Science Cluster en bred skare af personer, som på hver sin måde arbejder på at udvikle AI-løsninger til sundhedsvæsenet.

Du vil få mulighed for at bevæge dig rundt og blive præsenteret for projekterne og forskellige vinkler på arbejdet med AI til sundhedsvæsenet, ligesom du vil blive inviteret med i dialogen undervejs.

Dette arrangement er på dansk.

Program

9:30 Velkommen

  • RAIN – netværk for AI i sundhedsvæsenet v/ Syddansk Sundhedsinnovation, Region Syddanmark
  • Netværket om Datadrevet Digitalisering af Sundhedsvæsnet v/ Danish Life Science Cluster

9:40 Introduktion: Rejsen hen imod en AI-støttet digital patologi

v/Niels Marcussen, professor og cheflæge i patologi, Sygehus Sønderjylland og medlem af Region Syddanmarks AI-styregruppe.

10:00 Pitch af fem cases:

  •  MDR-forordning og CE-mærkning i praksis

v/Taus Holtug, medstifter og CEO i evido.health
Hver fjerde af os har eller udvikler kronisk leversygdom uden at vide det. Evido.health har udviklet et AI-baseret diagnostisk redskab til den primære sektor. Løsningen, som udspringer af omfattende klinisk forskning, hjælper til tidlig opsporing af og støtte til kronisk leversygdom. CEO og medstifter af evido.health, Taus Holtug, vil fortælle om AI-løsningen og deres arbejde med at opnå CE-mærkning.

v/Brian Hedegaard, CEO og principal advisor i rådgivningsvirksomheden Probatus
Processer og aktiviteter, der sikrer compliance med MDR-forordningen er et krav for at opnå CE-mærkning. Men hvordan balancerer man det overfor ressourcebegrænsninger og behovet for agilitet? Det vil CEO i rådgivningsvirksomheden Probatus, Brian Hedegaard, give os sit blik på, baseret på sin dybe indsigt i regulatoriske krav og sine mange års erfaring med at rådgive virksomheder i netop dette.

  • Infrastruktur, løsning og implementering af AI i sundhedsvæsnet

v/Henrik Johansen, specialkonsulent i Region Syddanmarks tværgående AI-enhed

I 2022 oprettede Region Syddanmark en dedikeret AI-enhed på tværs af it-stab og sygehuse og investerede i at styrke infrastrukturen for AI-løsninger. Specialkonsulent og it-arkitekt, Henrik Johansen, vil give os et indblik i AI-enhedens arbejde og visioner for fremtidens AI-infrastruktur.

v/Marianne Johansson Jørgensen, Forskningsleder på Regionshospitalet Horsens

Sepsis er almindelig blandt indlagte patienter og en stor økonomisk belastning for samfundet. +Priokritisk er et AI-baseret beslutningsstøtteværkstøj, der er udviklet på baggrund af Tværspor-data, og som kan opspore klinisk forværring blandt indlagte patienter.

Oplev Forskningsleder fra Regionshospitalet Horsens, Marianne Johansson Jørgensen, fortælle om, hvordan løsningen kan hjælpe klinikerne og sikre bedre patientforløb.

v/Michael Werenberg Mikkelsen, chef for sundheds-it på Aarhus Universitetshospital

En ting er den tekniske udvikling og indkøb af AI-sundhedsløsninger til klinisk anvendelse på et hospital. En anden ting er sikringen af, at teknologien også i praksis implementeres på en måde, så den løser de identificerede problemstillinger. Michael Werenberg Mikkelsen arbejder på Aarhus Universitetshospital med bl.a. at sikre, at eksempelvis arbejdskraftbesparende sundhedsteknologier bliver implementeret på måder, der leverer den eftersøgte værdiskabelse for medarbejderne og patienterne.

10.30 Dialog med speakers i grupper

10.50 Pause

11.05 Fortsat dialog med speakers – grupperne bytter

11.25 Paneldebat

Moderator: Frederik Mølgaard Thayssen, Principal Project Manager, Alexandra Instituttet

  • Marie Paldam Folker, chef for Center for Digital Psykiatri og medlem af regeringens strukturkommission
  • Lars Bech-Jørgensen, fagleder for Fremtidens Sundhedsvæsen i DI Life Science
  • Anja Lund, Regionsrådsmedlem for Venstre og formand for digitaliserings- og innovationsudvalget, Region Syddanmark

12.00 Tak for nu og frokost

Talere

Tid & sted

09:30-12:00
Kantinen, Hovedbygningen

Arrangeret af

Netværket RAIN og Danish Life Science Cluster

Kontakt

Anne Hagelskjær Skovlund
Specialkonsulent
Syddansk Sundhedsinnovation
E: ahs@rsyd.dk
Choose Theme Styling Submit a Ticket Purchase Theme

Pre-Built Demos Collection

Ovent comes with a beautiful collection of modern, easily importable, and highly customizable demo layouts. Any of which can be installed via one click.

Demo
Home One
View Demo
Demo
Home Two
View Demo
Demo
Home Three
View Demo